Hvem står bag bloggen?

Omstruktureringer

Vi har i indeværende artikel analyseret tre sælgere i GA.

Vi har analyseret os frem til, at sælgerne ikke er i besiddelse af viljen til at levere den nødvendige indsats, da de ikke er motiverede. Det generelle motivationsmiljø er efter vores vurdering ikke tilstrækkeligt. Derfor har vi foreslået at motivationsniveauet hæves. Da det jf. vores gennemgang af Maslows behovshierarki samt Herzbergs hygiejneteori er behovet for anseelse samt motivationsfaktorer sælgerne savner i GA, har vi foreslået følgende tiltag:

  • Belønning ved opnåelse af salgsmål
  • Indførelse af måling på antal salg pr. sælger
  • Kåring af årets medarbejder
  • Ny arbejdstilrettelæggelse

Disse tiltag foreslår vi indført samtidig med at de eksisterende rammer i GA bevares.

Vi har endvidere analyseret sælgernes evne til at udføre deres arbejde. Under analysen af medarbejderne kom vi frem til, at Jan og Kurt ikke har de kompetencer arbejdet kræver. Vi påpegede også, at GA skal være opmærksom på, at Bjarne med tiden kan miste hans kompetencer. Derfor har vi foreslået, at GA benytter én eller flere af læringszonerne institutionaliseret uddannelse, institutionaliseret arbejdspladsbaseret læring struktureret og planlagt læring på arbejdet, samtidig med at den uformelle og interne læring i arbejdet bibevares.

Som læringssituation, har vi foreslået at GA benytter benzintanken og fortsat anvender sjakket.

I relation til den omskrevne figur vi præsenterede i vores metodevalg, mener vi på baggrund af vore analyser, at Jan og Kurt mangler vilje samt evner. Dette placerer begge i det sorte felt. Bjarne har evnerne, men mangler viljen. Dette placerer ham i det røde felt. Dette er dog en særdeles firkantet indplacering. Reelt set har vi ikke grundlaget til at sætte sælgerne i specifikke kasser, da især deres vilje kræver samtaler med sælgerne selv. Derfor kan det sagtens tænkes, at de i stedet burde stå i det grønne og gule felt.

Felterne skal dog heller ikke tages for mere end som så, da der nærmere er tale om x og y akser end kasser.

Da miljøet på GA ikke er optimalt, bærer dette en del af forklaringen på indplaceringen af medarbejderne. Da vi nu foreslår dette miljø forbedret, bør GA efterfølgende vurdere, om ændringerne har virket eller der måske skal andre medarbejdere til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Hvem står bag bloggen?